zaterdag 21 december 2013

nummer 11 wiki


bevindingen;
Allereerst ontiegelijk veel leeswerk. Zit al sinds 12.00 aan tafel met Bobbie die me af en toe nog wat dingen op de apple leert. (2e doel van deze cursus). We hebben thuis alleen appels en ik ben er niet goed in thuis. Ik heb de verschillende bibliotheken, links bekeken.
Veel verschillen van onduidelijk, gouden gids (St. Joseph soort sociale kaart), te gespecialiseerd voor algemeen gebruik tot overzichtelijk en handig (Deventer).
De wiki Deventer handig voor klanten maar onhandig als iedereen weer zijn eigen wiki's gaat maken.
Het lijkt me een goed idee om dat samen te doen. Of bijvoorbeeld met liefhebbers. Wat ik dan wel weer moeilijk vind is welk niveau houd je aan. universiteiten kunnen er natuurlijk ook mooi mee aan de slag.
Maar ontsluiting blijft een belangrijk ding. Aan de bibliotheek de schone taak om je klant te helpen in het enorme woud aan verschillende soorten wiki's en bestanden.

ik las in een artikel in de Volkskrant dat er steeds minder mensen zijn die in Wiki willen schrijven.
klik hier http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3372805/2013/01/05/Steeds-minder-mensen-schrijven-mee-aan-Wikipedia.dhtml

Ook zag ik een poosje geleden een workshop van een wiki afdeling die workshops in de bibliotheek organiseert. (kan het niet meer terugvinden).
bij denieuwebibliotheek zijn er workshops voor kinderen 11plus om te leren wiki's te maken.
kijk hier voor denieuwebibliotheek.

Wat ik trouwens nog leuk vind is de Monmouth barcodes. In Edam zijn ze bezig op een ouderwetse manier een rondleiding te maken. Net als in Amsterdam met oude grote foto's toen en nu.
Ook heb ik op mijn telefoon een app Streetmuseum.nl ontdek Noord-Holland. op de school van mijn zoon leren ze op die manier de stad kennen ook wordt het veel ingezet bij kunsteducatie.

Ook heb ik een leven reddend boek achter gelaten in de zandbak.
Zoek en gij zult vinden.




1 opmerking:

  1. Het was de bibliotheek Eemland die een edit-a-thon heeft georganiseerd over de wikipedia. http://www.biscutrecht.nl/verslag-edit-a-thon-in-bibliotheek-eemland

    BeantwoordenVerwijderen