dinsdag 17 december 2013

nummer 6 copyright

mooie diapresentatie. Het leuke van beeld is dat het voor veel mensen duidelijker wordt en beter te onthouden eigenlijk begon het al met de strips.

Peter maakt veel foto's zowel professioneel als gewoon voor thuis. Als er dan foto's  door anderen gebruikt worden geeft dat ook wel eens een dubbel gevoel. Fijn dat je werk zich verspreid lullig als je naam er niet bijstaat. Zonder naamsvermelding kan je eigenlijk niet eens blij zijn met de publiciteit.

Als bibliotheek moet je voorzichtig zijn met het weergeven van foto's op je website. Bezoekers moeten zich wel veilig blijven voelen in de bibliotheek. De bibliotheek wordt ervaren als een veilige plek, veel meisjes die nergens anders heen mogen mogen van hun ouders wel de bibliotheek bezoeken. kinderen worden bij de bibliotheek achter gelaten terwijl vader en moeder boodschappen gaan doen. (misschien willen die wel stiekum opnames zien van wat hun kind uitspookt). Maar dat veilige gevoel mag niet beschaamd worden.
bij de babysoos en andere activiteiten voor kinderen vragen we altijd toestemming of er foto's gemaakt mogen worden en of ouders er bezwaar hebben tegen publicatie op de website. Grappig is dat ouders toch ook altijd trots zijn als hun kind bijv. in de krant staat.

Wat dacht je trouwens van Snapchat  op je telefoon om problemen te voorkomen, voor privĂ© dan.


1 opmerking:

  1. Andersom is het ook opassen met het gebruik van foto's van internet. Er zijn al bibliotheken die een Amerikaanse lawyer aan de telefoon hebben gehad omdat ze een foto van internet hebben afgeplukt en op hun website geplakt.

    BeantwoordenVerwijderen